Hjerm Skole

God dag til ny leder af landsbyordningen

Vi har i dag på Hjerm Skole, SFO og Dagtilbud haft fornøjelsen af at blive præsenteret for Anders Jonasen Aagaard, som fra 1. august 2017 tiltræder stillingen som leder af landsbyordningen i Hjerm!

Nyhed billede
Rigtig hjerteligt velkommen til Anders, vi glæder os alle rigtig meget til samarbejdet!
Læs mere i dagens artikel fra Dagbladet Holstebro-Struer ved at følge linket herunder.

PRESSEMEDDELELSE FRA STRUER KOMMUNE

Lederen for landsbyordningen i Hjerm er ansat - PRESSEMEDDELELSE

47-årige Anders Aagaard skal fra 1. august lede den nyetablerede landsbyordning i Hjerm med sammenlagt skole, SFO og dagtilbud.

240 børn og deres forældre i Hjerm har nu navn på den person, der skal lede lokalsamfundets skole, SFO og dagtilbud ind i den virkelighed med fælles ledelse og fælles bestyrelse – den såkaldte landsbyordning.

Anders Aagaard kommer fra en stilling som lærer ved Vestervig Skole i Sydthy og fik diplomuddannelse i ledelse sidste forår. Muligheden for at prøve kræfter med ledelse i praksis og gøre det i et lokalsamfund, hvor skoler og dagtilbud er tæt knyttet til det lokale liv, var Anders Aagaards primære motivation for at søge stillingen.

Unikke muligheder for et godt børneliv
“Det er bestemt ikke tilfældigt, at jeg søgte stillingen. Det at landsbyordningen i Hjerm er startet med afsæt i et ønske fra forældrene lokalt, betød meget for mit ønske om at blive leder for den. Jeg er selv vokset op i et mindre lokalsamfund, hvor jeg har oplevet værdien af et trygt skoleliv tæt knyttet til det lokale foreningsliv og de frivillige organisationer. Landsbyordningen rummer nogle helt unikke muligheder for at styrke et allerede eksisterende sammenhold i og omkring Hjerm, og skabe et kulturelt samlingspunkt i lokalmiljøet,” siger Anders Aagaard.

Som leder lægger Anders Aagaard vægt på refleksion, dialog og udveksling. Målet er at være tro mod landsbyordningens grundholdninger og synliggøre Hjerm som et godt sted at lære for alle børn og elever. Det sidste ligger på linje med hans holdning til det pædagogiske arbejde.

” Et godt børneliv handler for mig om, at man føler sig tryg, set og anerkendt i sin dagligdag. “Tryghed til læring” er det grundlæggende fundament for, at børnene kan bruge sin energi på at tilegne sig de faglige og sociale kompetencer, som fremtiden kræver, at de kan,” siger han.

Den rette mand til den vigtige opgave
Skole- og dagtilbudschef i Struer Kommune, Jørn Thomsen, er overbevist om at landsbyordningen får en leder, der kan implementere ordningen i et stærkt samspil med lokalsamfundets parter.

”Det er en vigtig ledelsesopgave at understøtte, at ordningen bliver indført på en god måde med så lidt frustration og uvished som muligt. Anders har en god fornemmelse for styrker og udfordringer i skoler og dagtilbud i et mindre lokalsamfund her i området. Derudover har han en opdateret viden om ledelse og en mærkbar motivation for at påtage sig opgaven,” siger Jørn Thomsen.

Anders Aagaard er 47 år og bor i Bedsted på en nedlagt landejendom med sin kone og fire børn. Han har været lærer i 22 år, 12 år i efterskolen og senest 10 år i folkeskolen. Han har været ansat ved Vestervig Skole de sidste ti år og altså diplomuddannet i ledelse. Stillingen er hans første skolelederstilling, men han har tidligere været koordinator og afdelingsleder.

Landsbyordningen i Hjerm skal indtil videre løbe tre år som forsøgsordning.